• Foto huidbehandeling

    Medisch tatoeëren

  • Dermatografie voor

    Medisch tatoeëren

  • Dermatografie tepelhof na

    Medisch tatoeëren

Medisch tatoeëren

Afranature is ook specialist in het medisch tatoeëren. Met deze techniek kunnen we bijvoorbeeld een tepel en tepelhof tatoeëren na een borstreconstructie. Ook wenkbrauwen, liplijnen, ooglijnen, littekens of kleurafwijkingen van de huid zijn voorbeelden van medische tatoeage. Medisch tatoeëren (dermatografie) is het inbrengen van semipermanente kleurstoffen in de huid met behulp van tatoeëerapparatuur. Letterlijk betekent dermatografie: tekenen (grafie) op de huid (derma).

Tatoeëren gebeurt met een trillend dun naaldje waarbij pigmenten vlak onder de bovenste laag van de huid (opperhuid) worden ingebracht. De gekozen pigmentstoffen benaderen de natuurlijke kleur van de huid en haarkleur zo nauwkeurig mogelijk.

De techniek van dermatografie is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een tatoeage. Een gewone ‘tattoo’ blijft echter permanent zitten. Bij dermatografie gaat het om een semipermanente tatoeage. Als huidtherapeuten gebruiken wij oplosbare pigmenten die in de loop van de jaren geleidelijk verdwijnen. Gemiddeld na één tot drie jaar moet de medische tatoeage worden herhaald.

De behandeling start met het kiezen van kleur, vorm en grootte van de gewenste tatoeage. Tijdens meerdere behandelingen wordt de tatoeage aangebracht.

203